Deel van AZC Vlissingen ontruimd vanwege gaslekkage

Foto: © 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

Gisteravond is een deel van het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Oosterhavenweg in Vlissingen ontruimd vanwege een gaslek. Enkele uren later werd voor de tweede keer een gaslucht geroken.

Even na 22.30 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een gaslekkage bij een van de gebouwen van de voormalige marinekazerne waar nu het AZC in is gevestigd. Direct werden meerdere hulpdiensten opgeroepen.

- Advertentie -

Volgens de Veiligheidsregio zijn 150 mensen direct geëvacueerd en ondergebracht in een ander gebouw op het terrein. Voor zover bekend heeft niemand medische klachten overgehouden aan dit voorval. De brandweer heeft de gaskraan dichtgedraaid en is op zoek gegaan naar het lek. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is het pand geventileerd om de gaslucht eruit te krijgen. Rond 00.00 uur was het incident ‘meester’ en konden alle mensen weer terug het pand in. In het pand werd toen geen gaslucht meer geroken.

Rond 02.30 uur werd er echter weer een gaslucht geroken en werden opnieuw de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer uit Oost-Souburg heeft ter plekke metingen verricht en en is op zoek gegaan naar de herkomst van de gaslucht. De politie zette in opdracht van de brandweer de omgeving af. Ditmaal was een ontruiming van het pand niet nodig.

- Advertentie -
Vorig artikelOmstanders helpen politie bij op de vlucht geslagen fatbiker
Volgend artikelGewonde bij kop- staartbotsing in havengebied Ritthem
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.