Bewoners 8 woningen nog niet naar huis na grote brand in portiekflat

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Tientallen bewoners kunnen nog niet terug naar hun huis na de grote brand van vanavond in een portiekflat in Vlissingen. Rond 22.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Bewoners van het portiek waar de brand was kunnen helaas niet terug naar hun huis. Hoeveel gedupeerden het precies zijn, is onbekend. In eerste instantie konden z’n 50 tot 60 bewoners van de flat niet terug. Zij zijn allemaal opgevangen in het nabijgelegen restaurant ‘De Lange Muur’. Na controles en metingen kon een groot deel weer terug naar hun woning. Uiteindelijk gaat het dus om de bewoners van acht woningen in het portiek waar daadwerkelijk brand is geweest. Stichting Salvage zorgt voor deze bewoners voor onderdak vannacht.

- Advertentie -

Het was een hele klus voor de brandweer om de brand volledig uit te krijgen. Rond 21.30 uur zaten nog enkele ‘hotspots’ in het dak. Even na 22.30 uur lukte het de brandweer toch het vuur volledig te doven. Het sein ‘brand meester’ werd gegeven. Nadat er in het vierde portiek nageblust was, kon de brandweer rond 23.30 in pakken om vervolgens terug te keren naar de post.

De brand ontstond vanavond even na 18.30 uur in een portiekflat aan de Schaepmanstraat in Vlissingen. Het betrof een gasbrand op de begane grond. Vanwege de omvang en het gevaar werd binnen no-time opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Ook werd het sein ‘GRIP1’ afgegeven voor betere coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten. In totaal werden vier blusvoertuigen, een ladderwagen en een hoogwerker ingezet afkomstig van verschillende brandweerposten op Walcheren. Rond 20.00 uur draaide de netbeheerder de gaskraan dicht en kon de brandweer zich volledig richten op het blussen van de brand.

Eén persoon werd door de brandweer uit zijn woning gered, hij ademde rook in. Het slachtoffer is door de ambulancedienst nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De huisdieren van de getroffen bewoners werden door de hulpdiensten in goede gezondheid aangetroffen. De dierenambulance zal zich over de diertjes ontfermen.

Zie ook:
Bewoner uit portiekflat gered vanwege felle brand in Vlissingen (27-05-2024)

- Advertentie -
Vorig artikelBewoner uit portiekflat gered vanwege felle brand in Vlissingen
Volgend artikelVier mannen aangehouden in onderzoek naar schietincidenten
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.