Kustwacht zoekt door naar vermiste zwemmer bij Vlissingen

Meerdere boten waaronder twee van het Loodswezen zochten gisteren mee. © Foto: Brandon Bakker / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De Kustwacht heeft vanmorgen opnieuw gezocht naar de zwemmer die gistermiddag vermist raakte voor de kust bij Vlissingen. Ook de KNRM van Breskens en een sleepboot van Multratug zochten mee.

Gisteren aan het einde van de middag omstreeks 16.30 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een vermiste zwemmer in de Sardijngeul ter hoogte van het windorgel op het Nollehoofd in Vlissingen. Meerdere boten, de strandwacht en een helikopter van de Kustwacht zochten mee. Ook stond er op het Badstrand een traumahelikopter stand-by. De politie zocht vanaf de wal mee en zette drones in. Na ongeveer twee uur werd de zoekactie zonder resultaat gestaakt. Volgens de politie zocht de strandwacht nog door tot zeker 20.00 uur.

- Advertentie -

Vanmorgen rond 10.30 uur vloog er een vliegtuig van de Kustwacht boven het gebied waar de vermiste zwemmer gisteren voor het laatst werd gezien. Volgens een woordvoerder zal de Kustwacht de komende dagen boven het gebied vliegen om naar de persoon te zoeken. Rond 10.45 uur vertrok het vliegtuig van de Kustwacht weer. Kort daarna stopten ook de KNRM en de sleepboot met zoeken. De Kustwacht liet even voor 11.00 uur weten dat er nog niemand was aangetroffen.

- Advertentie -
Vorig artikelGrote zoekactie voor kust Vlissingen naar vermiste zwemmer
Volgend artikel18-jarige Vlissinger betrapt op rijden zonder rijbewijs
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.