Man bedreigt medebewoners AZC met mes, politie verricht aanhouding

Foto: © 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

De politie heeft vanavond een bewoner van het AZC in Vlissingen aangehouden. Bij de aanhouding zette de politie een stroomstootwapen en een diensthond in.

Even na 20.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een man die medebewoners van het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Oosterhavenweg in Vlissingen aan het bedreigen was met een mes. Ook zou de man dreigende taal geroepen hebben.

- Advertentie -

De politie ging met meerdere eenheden naar het AZC en trof daar inderdaad de verdachte aan. Onder dreiging van een stroomstootwapen en een diensthond kon de man worden ingerekend. Volgens de politie verliep de aanhouding verder zonder geweld.

De 26-jarige verdachte is inmiddels overgebracht naar het politiecellencomplex in gevangenis Torentijd in Middelburg. De politie onderzoekt de zaak.

- Advertentie -
Vorig artikelKNRM Breskens helpt jacht met zwakke motor voor kust van Vlissingen
Volgend artikelGestolen scooters in Oost-Souburg door politie in beslag genomen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.