- Advertentie -
WhatsApp-kanaal
Home112 NieuwsUitslaande brand op dak van basisschool in Oost-Souburg

Uitslaande brand op dak van basisschool in Oost-Souburg

- Advertentie -

De hulpdiensten zijn vanavond ingezet voor een brand op het dak van een schoolgebouw in Oost-Souburg. De brand was korte tijd uitslaand.

De melding van de brand op het dak van een schoolgebouw aan de Dongestraat in Oost-Souburg kwam rond 18.45 uur binnen. Omdat er sprake was van een uitslaande brand, werd vrij snel opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. In totaal werden twee blusvoertuigen en een hoogwerker gealarmeerd.

- Advertentie -

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio stonden er mogelijk gasflessen op het dak. Dit omdat dakdekkers vanochtend nog werkzaamheden hadden uitgevoerd. Vanwege de vele rook en het mogelijke ontploffingsgevaar, zette de politie de omgeving ruim af. Later bleken er echter toch geen gasflessen aanwezig te zijn. Hierdoor was het grootste gevaar geweken.

Het vuur woedde tussen het plafond en het dak. Hierdoor kon de brandweer moeilijk bij de vuurhaard komen en moesten de plafonds worden gesloopt. Rond 19.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer zal nog wel enige tijd bezig zijn met ventileren aangezien een groot gedeelte van het gebouw vol rook stond. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

- Advertentie -
Marijn van de Gruiter
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

Weerbericht

Vlissingen
onbewolkt
17.6 ° C
18.3 °
15.6 °
78 %
5kmh
0 %
za
23 °
zo
19 °
ma
19 °
di
16 °
wo
15 °



Ook uw banner hier? Neem dan contact met ons op!