- Advertentie -
WhatsApp-kanaal
Home112 NieuwsPolitie haalt spoorloper uit de trein op NS-station Vlissingen

Politie haalt spoorloper uit de trein op NS-station Vlissingen

- Advertentie -

Agenten hebben aan het einde van de middag op het NS-station in Vlissingen een man uit de gereedstaande Intercity naar Amsterdam gehaald. Hij gedroeg zich verdacht en zou over het spoor hebben gelopen, de Intercity (van 17.21 uur) werd geannuleerd.

Twee eenheden politie gingen met spoed op de melding af. Volgens een woordvoerder had iemand over het spoor bij het station gelopen. Agenten zochten eerst op het Stationsplein maar even later bleek de gezochte persoon in de trein naar Amsterdam te zijn gestapt die op het punt stond te vertrekken. Een veiligheidsmedewerker zei dat hij de man zenuwachtig heen en weer had zien lopen, niet duidelijk werd of dat in de trein was of erbuiten.

- Advertentie -

De agenten checkten op het perron enkele pasjes van de man (waaronder een OV-chipkaart), controleerden uitvoerig zijn bagage en noteerden gegevens. Intussen besloot de NS de Intercity niet te laten vertrekken. De reizigers moesten naar een Sprinter aan de andere kant van hetzelfde perron en liepen vertraging op.

Om kwart voor zes kon de man zijn weg vervolgen. Hij werd niet aangehouden. Mogelijk krijgt hij wel een boete voor ‘spoorlopen’. Die kan oplopen tot 140 euro.

- Advertentie -
Cornelis van der Jagt
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

Weerbericht

Vlissingen
onbewolkt
14.9 ° C
15.7 °
13.9 °
93 %
5.4kmh
1 %
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
18 °
di
16 °



Ook uw banner hier? Neem dan contact met ons op!