- Advertentie -
WhatsApp-kanaal
Home112 NieuwsRijtjeshuis Adriaen van de Vennestraat loopt forse schade op door brand

Rijtjeshuis Adriaen van de Vennestraat loopt forse schade op door brand

- Advertentie -

Vanmiddag zijn de hulpdiensten met veel materieel uitgerukt naar een uitslaande woningbrand in Vlissingen. Een rijtjeshuis raakte door de brand zwaarbeschadigd. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 14.30 uur werd de brand in een rijtjeswoning aan de Adriaen van de Vennestraat in Vlissingen ontdekt. Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij welke in de wijde omtrek goed te zien was. Al snel werd er opgeschaald middelbrand. Er werden twee blusvoertuigen en een ladderwagen gealarmeerd.

- Advertentie -

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland woedde de brand op de eerste etage van de woning en was de brand uitslaand. Ook in de naastgelegen woningen ging de brandweer naar binnen om eventuele uitbreiding te kunnen voorkomen. Even na 15.30 uur was de brand volgens de Veiligheidsregio uit.

Brandweerlieden hebben in de nok van de woning controles uitgevoerd en ook gaten in het dak gemaakt om in de isolatie te controleren of de brand echt uit is. Ook werden er metingen verricht op koolstofmonoxide in de naastgelegen woningen. De woningen die veilig zijn heeft de brandweer vrijgegeven geven zodat de bewoners terug kunnen.

- Advertentie -

Even na 16.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. “We verrichten nog wat nacontroles en gaan dan opruimen en inpakken. Stichting Salvage en de gemeente zijn aanwezig voor het afhandelen van de schade en het regelen van onderdak voor de bewoners van het huis waar de brand is uitgebroken”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

- Advertentie -
Marijn van de Gruiter
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

Weerbericht

Vlissingen
zeer lichte bewolking
17.3 ° C
18 °
16.6 °
85 %
6.7kmh
11 %
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
18 °
di
14 °



Ook uw banner hier? Neem dan contact met ons op!