- Advertentie -
WhatsApp-kanaal
Home112 NieuwsArrestaties in Rotterdam voor schietpartij Van Dishoeckstraat

Arrestaties in Rotterdam voor schietpartij Van Dishoeckstraat

- Advertentie -

De politie heeft vanavond meerdere verdachten gearresteerd in verband met de schietpartij vanmiddag op de Van Dishoeckstraat. De arrestaties vonden plaats in Rotterdam-Zuid.

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat het voertuig waarin de mannen reden, een grijs/zilverkleurige Seat Leon werd gespot door een ANPR-camera in Den Bommel. De verdachten gingen ervandoor en er ontstond een achtervolging waarvoor meerdere eenheden van de Landelijke Eenheid aansloten. De verdachten werden uiteindelijk op de Vaanweg in Rotterdam-Zuid klemgereden en gearresteerd. Hier is op een video te zien dat meerdere personen middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) uit het voertuig worden gepraat door agenten.

- Advertentie -

Volgens een politiewoordvoerder werden de aanhoudingen verricht vanwege de schietpartij in de Van Dishoeckstraat in Vlissingen. Bij het schietincident raakte een vrouw gewond. De politie kan nog niet met volle zekerheid zeggen dat de verdachten inderdaad betrokken waren. Dit is op dit moment onderwerp van onderzoek. Volgens Omroep Zeeland is één van de verdachten afkomstig uit Vlissingen.

Sporenonderzoek door forensische opsporing (FO)

De forensische opsporing (FO) heeft na het schietincident vanmiddag sporenonderzoek uitgevoerd en bewijsmateriaal verzameld. De omgeving werd hiervoor afgesloten. Een auto die geparkeerd stond in een vak aan de Van de Spiegelstraat, werd tijdens het schietincident ook beschoten. De achterruit van de personenauto sneuvelde hierdoor.

- Advertentie -

De medewerkers van de forensische opsporing hebben bij de auto sporenonderzoek gedaan. De Van de Spiegelstraat was hierdoor korte tijd afgesloten. De eigenaar van de auto heeft aangegeven aangifte te gaan doen bij de politie.

Rond 20.00 uur werd het onderzoek afgerond en kon de afzetting worden opgeheven. Ook het onderzoek van de Van Dishoeckstraat werd rond die tijd beëindigd.

- Advertentie -
De auto die werd beschoten op de Van de Spiegelstraat. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl

Zie ook:
Vrouw gewond bij schietpartij Van Dishoeckstraat Vlissingen (31-08-2024)

- Advertentie -
Marijn van de Gruiter
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

Weerbericht

Vlissingen
onbewolkt
23.1 ° C
24.6 °
22.2 °
67 %
8.2kmh
0 %
do
22 °
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
18 °



Ook uw banner hier? Neem dan contact met ons op!