- Advertentie -
WhatsApp-kanaal
Home112 NieuwsDrie verdachten uit Vlissingen aangehouden voor schietincident

Drie verdachten uit Vlissingen aangehouden voor schietincident

- Advertentie -

De drie verdachten die gisteren in Rotterdam-Zuid werden aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het schietincident in de Van Dishoeckstraat komen uit Vlissingen. Dat liet de politie vanmorgen weten.

De mannen uit Vlissingen (23, 27 en 30 jaar) zijn op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij aangehouden. Dankzij een ANPR-camera bij Den Bommel kwam de politie het verdachte voertuig op het spoor. Omdat de verdachten niet wilden stoppen ontstond een achtervolging. Hierbij sloten meerdere politie-eenheden aan. De drie verdachten werden rond 17.50 uur klemgereden en middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) uit het voertuig gepraat en aangehouden. Dit gebeurde volgens een politiewoordvoerder op de Spinozaweg in Rotterdam-Zuid.

- Advertentie -

De melding van de schietpartij op de Van Dishoeckstraat in Vlissingen kwam rond 16.30 uur bij de politie binnen. In een van de omliggende woningen troffen zij een gewonde vrouw aan. Zij was aanspreekbaar en vertelde dat zij buiten op straat door een aantal mannen in een auto was beschoten. Het 25-jarige slachtoffer uit Vlissingen werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op de locatie werden een bloedspoor en meerdere kogelhulzen aangetroffen. Uit onderzoek kwam de politie een kenteken van de betrokken auto op het spoor. Hierop werd er direct een zoekactie naar het desbetreffende voertuig gestart.

Tijdens sporenonderzoek ter plekke bleek ook een auto op de Van de Spiegelstraat in Vlissingen te zijn beschoten. De achterruit van de wagen was hierdoor gesneuveld. De eigenaar van de wagen heeft aangegeven dat hij aangifte gaat doen bij de politie. Rond 20.00 uur was het sporenonderzoek door de forensische opsporing (FO) ter plekke afgerond en konden ze afzettingen op de Van Dishoeckstraat en de Van de Spiegelstraat worden opgeheven.

- Advertentie -

Gisteren aan het einde van de avond zochten ook duikers van de Dienst Speciale Interventies (DSI) bij het Scheldekwartier naar een wapen in het water bij de Peperdijk en de Jan Weugkade. De omgeving was hiervoor korte tijd afgesloten. Volgens een woordvoerder van de politie werd de zoekactie gedaan omdat de politie zeker wilde zijn dat er in het water daar geen vuurwapen van gedumpt. Na onderzoek door de duikers van het arrestatieteam is er geen vuurwapen aangetroffen. Rond diezelfde tijd werd er in een woning aan de Nieuwstraat in Vlissingen een doorzoeking gedaan. Volgens de zegsman van de politie werd dit gedaan omdat de woning van één van de aangehouden verdachten zou zijn. Het is onbekend of de politie in de woning iets in beslag heeft genomen.

Zie ook:
Arrestaties in Rotterdam voor schietpartij Van Dishoeckstraat (31-08-2024)
Vrouw gewond bij schietpartij Van Dishoeckstraat Vlissingen (31-08-2024)

- Advertentie -
Marijn van de Gruiter
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

Weerbericht

Vlissingen
zeer lichte bewolking
17.3 ° C
18 °
16.6 °
85 %
6.7kmh
11 %
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
18 °
di
14 °



Ook uw banner hier? Neem dan contact met ons op!