- Advertentie -
WhatsApp-kanaal
Home112 NieuwsDakloper ingerekend, buren kwaad op politie: "Mishandeling"

Dakloper ingerekend, buren kwaad op politie: “Mishandeling”

- Advertentie -

Een man die vanmiddag bijna twee uur op daken van huizen aan de Irislaan zat, is rond 18.00 uur in zijn eigen woning door agenten overmeesterd. Aan het geschreeuw te horen, gebeurde dat hardhandig. Buren van de man beschuldigden de politie van mishandeling.

Mensen uit de straat hadden geklaagd over de hond van de man. Die zou hele dagen janken terwijl de man afwezig was. Volgens een buurtbewoonster had de politie om deze reden al vaker aangeklopt. Vanmiddag liep de situatie uit de hand. Wat er precies gebeurde is niet bekendgemaakt, maar even na 16.00 uur zat de man op het dak van zijn huis. Omdat agenten pogingen deden om bij hem te komen, zocht hij het hogerop en klom hij op de nok van een naastgelegen huizenblok.

- Advertentie -

Na langdurige telefoongesprekken met een onderhandelaar van de politie, besloot de man rond 18.00 uur terug naar zijn woning te klauteren. Hij ging door een bovenraam naar binnen. Wat hij niet wist, is dat meerdere agenten hem binnen opwachtten. Daarna volgde een hoop geschreeuw.

Op het moment dat hij op zijn buik liggend per brancard naar een gereedstaande ambulance werd gebracht, keerden zijn buren zich tegen de politie. Die zou onnodig veel geweld hebben toegepast. Er vielen enkele krachttermen en het woord “mishandeling” werd gebruikt. De agenten hielden de klagers van de ambulance weg en bleven rustig.

- Advertentie -

Een politiewoordvoerster zegt vanavond dat er geen sprake is geweest van mishandeling, de agenten hebben juist “hard gewerkt om die man zonder kleerscheuren van het dak en uit de woning te krijgen”. Hij zou ook zonder letsel meegenomen zijn. Voor de man is passende hulpverlening opgestart, aldus de politiewoordvoerster.

- Advertentie -
Cornelis van der Jagt
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

Weerbericht

Vlissingen
zeer lichte bewolking
16.8 ° C
17.2 °
15.1 °
88 %
5.7kmh
12 %
do
22 °
vr
22 °
za
22 °
zo
19 °
ma
16 °



Ook uw banner hier? Neem dan contact met ons op!