- Advertentie -
WhatsApp-kanaal
Home112 NieuwsBurgemeester zint op extra maatregelen naar aanleiding van schietpartijen

Burgemeester zint op extra maatregelen naar aanleiding van schietpartijen

- Advertentie -

Burgemeester van den Tillaar wil meer grip krijgen op wapenbezit in de stad. Dit naar aanleiding van de schietpartijen die afgelopen zaterdag en gisteren plaatsvonden in de gemeente.

De burgemeester van Vlissingen is in gesprek met de korpsleiding van de politie en het Openbaar Ministerie over extra maatregelen in de stad. Dit vanwege de schietincidenten afgelopen maanden en in het bijzonder de twee schietpartijen van afgelopen zaterdag en gistermiddag. Bij dit laatste incident viel een dode, het onderzoek naar dit geweldsincident is nog volop bezig.

- Advertentie -

“Zeer ernstig, schokkend” aldus van den Tillaar. “Ik overweeg een veiligheidsrisicogebied te gaan aanwijzen waarbij men preventief gefouilleerd kan worden. Dat betekent dat ik op die manier meer grip kan krijgen op wapenbezit in de stad. Dat is een vergaande maatregel want het tast ook de vrijheid en privacy van mensen aan. Maar ik denk dat we op dat punt gekomen zijn. Ik laat op dit moment uitzoeken wat de consequenties zijn, welk gebied het zou moeten zijn en op welke termijn. Daarover heb ik overleg met politie en justitie. Maar ik heb echt serieus in mijn hoofd om deze maatregel in te gaan zetten de komende periode om daarmee de rust en veiligheid terug te brengen in Vlissingen.”

Eerder werden al extra controles ingesteld en zette de gemeente matrixborden neer bij alle ingangen van de stad. Dit was toen vanwege een reeks schietincidenten begin deze zomer. Eind mei werden voor deze incidenten vier mannen aangehouden.

- Advertentie -
Conny den Heijer
Conny den Heijer
Ik ben al geruime tijd verbonden aan 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Voornamelijk als verslaggever en fotograaf. Met mijn ruime ervaring bij onder andere weekkrant De Faam, kan ik de redactie voorzien van deskundig en betrouwbaar advies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!

Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!

Weerbericht

Vlissingen
bewolkt
16.8 ° C
17.3 °
15.6 °
75 %
6.7kmh
92 %
ma
17 °
di
19 °
wo
21 °
do
22 °
vr
22 °



Ook uw banner hier? Neem dan contact met ons op!