- Advertentie -
WhatsApp-kanaal
Home112 NieuwsBurgemeester Bas van den Tillaar wijst veiligheidsrisicogebied aan

Burgemeester Bas van den Tillaar wijst veiligheidsrisicogebied aan

- Advertentie -

Burgemeester Van den Tillaar heeft na overleg met de lokale driehoek het Middengebied en een deel van het Centrum in Vlissingen aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Het doel is om geweldsincidenten in de stad waarbij een vuurwapen wordt gebruikt terug te brengen.

De afgelopen maanden hebben zich meerdere ernstige geweldsincidenten met (vuur)wapens voorgedaan. Hierdoor is de openbare orde en veiligheid ernstig verstoord en voelen de inwoners van Vlissingen zich steeds meer onveilig. Daar moet een einde aan komen, meent de burgemeester. “Vlissingers hebben het recht om zich veilig te voelen. Daarom zet ik nu deze zware maatregel die preventief fouilleren mogelijk maakt, voor de duur van 6 maanden in. Deze wapenincidenten moeten stoppen.”

- Advertentie -

Het bezit en gebruik van (vuur)wapens levert een groot gevaar op voor de openbare orde en rechtsorde en kan leiden tot maatschappelijke onrust. De gevoelens van onveiligheid van de inwoners van Vlissingen groeien en er is een dringende maatschappelijke behoefte om tegen het gebruik van (vuur)wapens op te treden. “Er moet rust terug komen in het Middengebied en het centrum. Daarom kies ik er bewust voor om deze maatregel een half jaar te laten gelden. Het moet duidelijk zijn dat wapenbezit niet geaccepteerd wordt”, aldus de burgemeester.

De aanwijzing van een veiligheidsrisicogebied geeft de officier van justitie de mogelijkheid om de politie het bevel te geven preventief te fouilleren. De politie kan iedereen binnen het aangewezen gebied zonder aanzien des persoons, fouilleren op aanwezigheid van wapens of munitie, zonder dat daarvoor een concrete verdenking vereist is. “Ik besef dat met preventief fouilleren een inbreuk wordt gemaakt op het recht van mensen op eerbiediging van zijn of haar persoonlijke levenssfeer en dat dit belang zwaar weegt”, zegt de burgemeester. “Ik moet een afweging maken tussen de belangen van de openbare orde en veiligheid en het voorkomen van verdere wanordelijkheden en van strafbare feiten en de bescherming van de gezondheid. Op dit moment wegen die voor mij zwaarder dan het individuele belang van bescherming van de persoonlijke levenssfeer van onze inwoners. Ik heb een verantwoordelijkheid om hun een veilige woon- en leefomgeving te kunnen bieden.”

- Advertentie -

Eerder in mei werden door de gemeente bij de centrale wegen naar de stad matrixborden geplaatst. Volgens een woordvoerder van de gemeente zal dat nu niet gebeuren. Het veiligheidsrisicogebied is aangewezen vanaf donderdag 12 september 2024, 09.00 uur en geldt tot en met 12 maart 2025, 09.00 uur. Op onderstaande kaart staat aangegeven dat het gaat om het deel van Vlissingen dat wordt begrensd door en met inbegrip van (met de klok mee):

  • Nieuwe Vlissingseweg vanaf kruispunt met de Sloeweg;
  • De Willem Ruysstraat;
  • Dokwerker;
  • Koningsweg;
  • Hoek Commandoweg naar Gravestraat;
  • Gravestraat;
  • Zeilmarkt;
  • Nieuwendijk;
  • Hoek Nieuwendijk naar Smallekade;
  • Smallekade;
  • Bellamypark;
  • Spuistraat;
  • Spuikomweg;
  • Koudekerkseweg tot en met kruispunt Sloeweg;
  • Sloeweg tot en met kruispunt Nieuwe Vlissingseweg en al het tussenliggende gebied.
- Advertentie -
Conny den Heijer
Conny den Heijer
Ik ben al geruime tijd verbonden aan 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Voornamelijk als verslaggever en fotograaf. Met mijn ruime ervaring bij onder andere weekkrant De Faam, kan ik de redactie voorzien van deskundig en betrouwbaar advies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!

Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!

Weerbericht

Vlissingen
onbewolkt
23.1 ° C
24.6 °
22.2 °
67 %
8.2kmh
0 %
do
22 °
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
18 °



Ook uw banner hier? Neem dan contact met ons op!