- Advertentie -
WhatsApp-kanaal
Home112 NieuwsPolitie neemt gelblasters van schietende jongeren in beslag

Politie neemt gelblasters van schietende jongeren in beslag

- Advertentie -

De politie heeft dinsdag aan het begin van de avond twee gelblasters in beslag genomen. Een groep jongeren was er mee aan het schieten in een speeltuintje.

Rond 18.00 uur kwam de melding binnen dat er in een speeltuintje aan de Nieuwe Bonedijkelaan een aantal jongeren met scooters en fatbikes in de grond aan het schieten waren. Ze deden dat volgens de melder met iets wat leek op een echt wapens.

- Advertentie -

Agenten gingen direct ter plaatse en vonden de groep op het Pablo Picassoplein. In twee scooters troffen agenten een gelblaster aan. Beiden zijn in beslag genomen, tegen twee jongeren is een proces verbaal opgemaakt voor het bezit ervan.

Gelblasters zijn voorwerpen in de vorm van meestal pistolen of geweren waarmee ‘waterballetjes’ met kracht worden afgeschoten. Een gelblaster wordt gezien als speelgoed, als het voldoet aan de Europese speelgoedrichtlijn. Het moet zijn bestemd om door kinderen jonger dan 14 jaar bij het spelen te worden gebruikt.

- Advertentie -

“Een gelblaster die niet voldoet aan de Europese Speelgoed richtlijn en die qua vorm en afmeting precies lijkt op een echt vuurwapen, is sowieso een verboden wapen van de Wet wapens en munitie. De kleur van de gelblaster is niet belangrijk; voor de wet telt alleen de vorm en de afmeting. Als politie gaan we er bij een melding vanuit dat het mogelijk om een echt vuurwapen gaat. We nemen het zekere voor het onzekere”, zo laat de politie weten.

- Advertentie -
Marijn van de Gruiter
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!

Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!

Weerbericht

Vlissingen
onbewolkt
23.1 ° C
24.6 °
22.2 °
67 %
8.2kmh
0 %
do
22 °
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
18 °



Ook uw banner hier? Neem dan contact met ons op!